Gewoon het kostenverschil tussen de huidige pallet en de OptiLedge-oplossing. Vooral voor klanten die aangepaste pallets gebruiken kunnen deze besparingen gigantisch zijn. Ook worden maatwerk pallets vaak slechts één keer gebruikt en gaan dan naar het afval. De OptiLedge is makkelijk te recyclen.
De OptiLedge is licht, schoon en sterk. Gewichtsbesparingen bij berekening over een hele toeleveringsketen zijn gigantisch en kunnen een enorme impact hebben. Bij IKEA waren de geschatte besparingen bij de implementatie van de OptiLedge jaarlijks 20 miljoen euro. Voor bedrijven die CO2-impact rapporteren, is dit ook belangrijk.
Een beetje moeilijker om te berekenen, maar de besparingen zijn toch significant. Twee pallets OptiLedges zijn het equivalent aan een volledige vrachtwagen van traditionele pallets. Dit bespaart niet alleen de ruimte maar bespaart ook bij het lossen van vrachtwagens en de pallets die achter blijven bij de klanten wordt ook een stuk minder.
Het is makkelijk om verzeild te raken in de discussie of plastiek beter is dan hout, maar onze duurzaamheidsbesparingen vloeien voort uit het verminderde gewicht, transport en CO2 besparingen en is makkelijk recyclebaar. Ook lichte pallets veroorzaken minder verwondingen. Er zijn geen spijkers blootgesteld, minder kans op rug klachten of verwondingen bij het vallen van pallets.

Licht in gewicht. Flexibel in vorm. Het OptiLedge palletsysteem is 22 kilo lichter dan een houten europallet. Dit levert u enorm veel voordeel op in vrachtkosten, door de lucht of over de weg. Een lichtere vracht betekent ook minder CO2-uitstoot! Bovendien is het flexibele palletsysteem nooit groter dan de lading. Dit verhoogt de loading efficiency aanzienlijk.

Slim in ruimte. Scherp in prijs. De OptiLedge pallet past bij het stapelen als een plastic bekertje in elkaar. Dit bespaart u veel opslagruimte. Ruimte die u efficiënter kunt gebruiken. Samen met de ruimtewinst, de scherpe prijs, het milieuvriendelijke materiaal en flexibele toepassing is het OptiLedge palletsysteem de enige duurzame vervanging van de aloude houten pallet.

Minimaal volume. Maximale draagdracht. Het OptiLedge palletsysteem is nooit groter dan de lading. De afmeting van de lading bepaalt namelijk de grootte van het volume. Dit scheelt enorm in laadruimte, wat weer resulteert in een flinke besparing op transportkosten en vloerbelasting. Ook al is het systeem licht in gewicht, de maximale draagkracht is 1350 kg.

//]]>